Een tuinontwerp is de eerste stap naar de tuin die u altijd gewild heeft, uw droomtuin waarnaar u iedere dag naar uitkijkt.

In 4 stappen komen we tot het perfecte tuinontwerp.

Stap 1

Tijdens een vrijblijvend gesprek hebben we het uitvoerig over uw wensen, tuinstijlen en inspiratiebronnen.

Eén van mijn sterke punten is de volledige aandacht op uw wensen/vragen te richten en dit in een tuinontwerp om te zetten.

Dit gesprek kan aan de hand van voorbeeldfoto’s van uiteenlopende tuinen worden opgenomen. De functies van de tuin bespreken we met behulp van een checklist.

Een tuinontwerp bestaat uit een presentatieplan, een uitgebreid beplantingsplan en een matenplan.

Stap 2

Indien u met mij wilt samenwerken na het eerste gesprek, start ik met schetsen/tuinontwerpen en worden de vervolgafspraken gepland.

Er worden verschillende schetsen/tuinontwerpen met u uitgebreid besproken. Zichtlijnen, vormen, plaats voor een tuinhuis/poolhouse, zwembad, GFT/containers, verhardingen en plantvakken, noem maar op. Alles wordt uitgelicht en aangepast naar uw wensen en functionaliteit. Het tuinontwerp krijgt op deze manier de vorm en functie die de tuin van uw dromen maakt.

 

Stap 3

Tijdens de derde fase wordt er uitgebreid gesproken over de specifieke invulling van plantvakken.

Hagen, heesters, vaste planten, bamboe, siergrassen, bomen, leivormen, ….. kortom, iedere plant, boom, … die in jullie tuinontwerp voorkomt wordt met jullie doorgenomen en naar wens aangepast.

 

 

Stap 4

Dit is de afrondende fase waarin het definitieve plan wordt overhandigd. Als er voor het tuinontwerp een bezoek meer nodig blijkt te zijn kom ik graag nog een keer bij u terug. U “de klant” wil ik zeker met een tevreden gevoel achterlaten. Voor dat ene extra bezoek wordt dan ook geen meerprijs aangerekend.

 

Kostprijs?

De prijs voor een volledig tuinontwerp zoals hierboven omschreven wordt is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad (denk aan extreme hoogteverschillen waarvoor hoogtemetingen voor gedaan moeten worden…enz.) en de grootte van uw tuin.

Hiervoor wordt een offerte op maat gemaakt tijdens het vrijblijvend gesprek. Voor eventuele detailtekeningen of bouwkundige tekeningen worden aanvullende afspraken gemaakt.

 

Zelf aanleggen of laten aanleggen?

Met het uiteindelijke tuinontwerp kunt u overgaan tot de realisatie van uw tuin. Hiervoor heb je de keuze tussen zelf aanleggen of laten aanleggen. In beide gevallen kan ik u nog verder helpen.

  • Bent u van plan de tuin zelf aan te leggen, kunt u ook bij mij terecht voor alle beplanting. Ik maak voor u dan gedetailleerde offerte op.
  • Wilt u de tuin laten aanleggen, kan ik voor u vrijblijvend een offerte aanvragen bij een hovenier en indien u dat wenst, begeleid ik de aanleg van de tuin.